طراحی سایت

اگر بخواهیم به طور خلاصه در مورد طراحی سایت ارزان صحبت کنیم باید بگوییم که طراحی سایت به معنی طراحی و ایجاد یک وب سایت و یا بهینه سازی یک سایت قدیمی است. تعریف کاملتری که میتوانیم از طراحی سایت داشته باشیم می شود تلاش برای ایجاد یک پایگاه اینترنتی برای ارائه خدمات، فروش محصول یا اطلاع رسانی به مشتریان.

طراحی وب سایت از چندین مرحله تحت عنوان لایه‌سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است که نیاز به مهارت و تخصص کافی دارد و هر کسی نمی تواند مدعی شود که یک طراح سایت حرفه ای است.

توجه داشته باشید افراد زیادی هستند که با زبان های PHP ، جاوا اسکریپت ، CSS به صورت مبتدی آشنایی دارند اما برای طراحی سایت حرفه ای لازم است شما با یک شرکت طراحی سایت معتبر همکاری داشته باشید تا بتوانند خدمات مورد نیاز شما را به بهترین روش ممکن ارائه دهند.

طراحی سایت

انواع طراحی سایت

در حال حاضر تمامی وب سایتها به دو دسته استاتیک و دینامیک تقسیم میشوند.

طراحی سایت استاتیک

به اینصورت است یک فایل متمایز به ازاء هر صفحه وب سایت روی سرور ذخیره می‌شود و هر بار که این صفحه مورد نیاز باشد، عینا از سرور بازخوانی می‌شود و برای کاربر نمایش داده می‌شود. از مزایای این گونه طراحی سایت که تا سال ۲۰۱۵ محبوبیت داشت، آسانی طراحی صفحات استاتیک و امنیت بالای آن برای سرورهای آن دوره بود. با ارائه سرورهای ارزان قیمت‌تر و بالا رفتن تکنولوژی امنیت سرور، کم کم این طراحی جای خود را به طراحی سایت داینامیک (پویا) داد. البته هنوز هم در تمام وب سایت‌های داینامیک، بخش‌هایی با طراحی استاتیک ایجاد می‌شوند و در واقع تمام وب سایت‌ها چند بخش استاتیک در طراحی خود دارند.

 

طراحی سایت داینامیک

صفحات داینامیک وب سایت به گونه‌ای طراحی می‌شوند که خود صفحه ثابت، اما محتوای آن متغیر باشد. ساختار این صفحات توسط یک اپلیکیشن سرور که اسکریپت‌های سمت سرور را فراوری می‌کند، ایجاد می‌شود.

در واقع محتوای چنین صفحاتی با توجه به جستجوی کاربر، ایجاد می‌شوند. این بدان معنی است که محتوای صفحه به خودی خود روی سرور وجود ندارد و با فراخوانی چنین محتوایی از یک صفحه سایت داینامیک، این صفحه روی سرور ایجاد شده و برای کلاینت فرستاده می‌شود.

در یک سایت داینامیک، صفحات معمولا محتوای مورد نیاز خود را از یک دیتابیس در Back-end فراخوانی می‌کنند. هنگامی که صفحات داینامیک وب سایت برای اولین بار توسعه پیدا کردند. توسعه اولیه صفحات داینامیک وب مستقیما در زبان‌هایی مثل PHP، Perl یا ASP صورت می‌گرفت.

انواع طراحی سایت

بعد از خرید دامنه مورد نظر و نصب سیستم مدیریت محتوای مورد نیاز گام بعدی طراحی قالب برای سایت است. در طراحی سایت ، شما به عنوان یک طراح باید بازدید کننده را در نگاه اول به کاربر همیشگی سایت تبدیل کنید و به همین جهت لازم است به نکاتی توجه داشته باشید که شامل لیست زیر میشود :

نکات مهم در طراحی سایت

رعایت نکات زیر در طراحی سایت الزامی است.

رنگ بندی

در انتخاب رنگ بندی سایت باید توجه کنید سایتی که در حال طراحی قالب آن هستید، چه موضوعی دارد؟

نکته: استفاده از رنگ های تند فقط باید در بخش هایی از سایت باشد که قصد دارید توجه کاربر جلب شود. اگر در همه جای سایت از رنگ های تند و با کنتراست بالا استفاده کنید باعث خستگی کاربر و نارضایتی او خواهد بود.

سایز و نوع فونت

یکی از مهم ترین نکات در طراحی سایت استفاده از فونت خوانا با اندازه مناسب است.

نکته: اگر مطالب سایت شما بیش از اندازه ریز یا درشت باشد نتیجه آن نارضایتی کاربر و ترک سایت شما خواهد شد.

منو ها و مسیریابی

شما باید کوتاه ترین مسیر را برای دسترسی کاربر به مطالبتان در نظر بگیرید. اگر حجم مطالب زیاد است می توانید از ۲ یا چند منوی مختلف استفاده کنید و بخش بندی مطالب سایت را گسترش دهید.

یک راه دیگر برای بهبود مسیریابی سایت، استفاده از نقشه سایت است.

تصاویر

برای بخش های مختلف سایت از تصاویر مرتبط و با کیفیت استفاده کنید. توجه داشته باشید کیفیت تصاویر باید خوب و با حجم کم باشد. و سایز تصاویر هم باید متناسب با مطلب شما انتخاب شود.

نکته: اگر مقالات طولانی می نویسید حتما از یک یا چند تصویر مرتبط استفاده کنید.

فرم تماس

یک بخش فراموش شده در طراحی سایت وجود بخش تماس با ما و اطلاعات تماس است. سایتی که هیچ اطلاعات تماسی از خود ارائه نمی کند در جلب اعتماد مخاطبان نا موفق خواهد بود. در نتیجه فروش و سود دهی آن تا حد چشمگیری کاهش خواهد یافت.

سرعت سایت

یک بخش بسیار مهم هم در طراحی سایت و هم در بهینه سازی آن مربوط به سرعت سایت می شود.

سایت واکنشگرا

روز به روز به تعداد کاربران وب گرد تلفن هوشمند افزوده می شود. پس سایتی که  قابل نمایش بر روی تمامی دستگاه هاست، موفق است.

نکته: منوها و تصاویر سایت باید در دستگاه های مختلف بدون مشکل قابل نمایش باشد. و کاربر برای پیمایش سایت نیاز به اسکرول کردن نداشته باشد.

اندازه فونت هم باید در تلفن های همراه درشت تر باشد. تا قابلیت خوانا بودن را از دست ندهد.