کارت ویزیت یا همان بیزینس کارت رایج ترین روش برای معرفی هر سازمان و شرکت به مخاطبانش است. به طور کلی وجود کارت ویزیت برای هر سازمان و یا نهادی یک اصل کاربردی و ضرروی به حساب می آید؛ بنابراین باید در طراحی و چاپ کارت ویزیت حساسیت بالایی داشته باشید، چراکه اصول طراحی کارت ویزیت بسیار حائز اهمیت بوده و انجام خطاهای رایج در آن، ممکن است شما را از هدف، یعنی ارائه اطلاعات درست و کامل به مخاطبان و در نتیجه جذب مشتری، دور نگه دارد.
ویژگی های کارت ویزیت باکیفیت
کارت ویزیت یکی از روش های تبلیغ و مهمتر از این، نوعی ایستگاه اطلاعاتی در مورد شما و کاری که انجام می دهید میباشد. یک کارت ویزیت باکیفیت وظیفه به تصویر کشیدن نوع تجارت مشتری، محصولات و خدماتی که ارائه میدهد را دارد. کارت ویزیت خوب باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند بلافاصله توجه بیننده را به خود جلب کند و او را ترغیب به خرید محصول نماید. نه اینکه صرفا به عنوان آیتمی برای معرفی درنظر گرفته شود که برای برقراری ارتباط با مشتریان مورد استفاده قرار می گیرد. اگر کارت ویزیت شما نتواند به مقاصد و اهداف شما در زمینه بالا بردن میزان فروش محصول و معرفی و شناساندن شما دست پیدا کند، این ثابت می کند که کارت ویزیت شما در سطح مناسبی برای تاثیر گذاری نبوده است.
اصول طراحی کارت ویزیت یکسری نکات کلیدی و کاربردی دارد که با رعایت این موارد، به راحتی شما می توانید یک طراحی کارت ویزیت زیبا و مفید داشته باشید و برند خودتان را به خوبی در ذهن مخاطبان خود حک کنید.اگر یک طراح هستید و میخواهید یک کارت ویزیت را تا مرحله چاپ به پیش ببرید، در صورتی که ۷ نکته زیر را نمیدانید، لطفا کارت ویزیت طراحی نکنید و هرگز برای چاپ به چاپخانه مراجعه نکنید! با ما همراه باشید تا باهم به معرفی این نکات مهم در طراحی اطولی کارت ویزیت بپردازیم:
اصول طراحی کارت ویزیت باکیفیت
۱٫ برنامه ریزی برای طراحی
پیشنهاد میکنیم در ابتدا کمی جستجو کنید تا درباره مطالبی که قرار است در کارت ویزیت درج کنید اطلاعات کافی داشته باشید. برای این کار توصیه میکنیم با مشتری خود در مورد اهدافش صحبت کنید، و یک خلاصه ی خلاقانه ای از آن جمع آموری نمایید. سپس میتواند از الگوها و کارت ویزیت های موفق واقعی برای الهام گرفتن در طراحی استفاده کنید. البته توجه داشت باشید، قبل از عملی کردن ایده ی مورد علاقه خود بهتر است به قواعد طراحی اصولی کارت ویزیت عمل کنید.
۲٫ انتخاب سایز مناسب کارت ویزیت
در اولین قدم شما باید سایز کارت ویزیت خود را انتخاب کنید و براساس آن طراحی را شروع کنید. معمولا کارت ویزیت ها در دو سایز ۶*۹ و ۸٫۵ * ۴٫۸ طراحی میشوند.
البته کارت ویزیت های مربعی شکل، دایره ای و با ابعاد خاص هم وجود دارند، اما مثل آن دو مورد عمومیت ندارند. اما این اطلاعات به تنهایی کافی نیستند و بهتر است با چاپخانهای که کار میکنید، تماس بگیرید و از مشاوران چاپخانه سایز مطلوب را بپرسید.
در صورتی که طراحی کارت ویزیت را با فتوشاپ انجام میدهید، سایز ۱۰۳۹ در ۶۹۷ پیکسل را برای صفحه طراحی خود انتخاب کنید. این سایز استاندارد است و در کیفیت نهایی کار مؤثر خواهد بود. با این سایز، حجم فایل نهایی تان نیز خیلی سنگین نمیشود.
۳٫ رنگ بندی مناسب در طراحی کارت ویزیت
طراحان غیر حرفهای معمولا بین دو حالت “CMYK” و “RGB” تفاوتی قائل نمیشوند. اما اگر میخواهید حرفه ای طراحی کنید، باید این دو حالت را بیشتر بشناسید. در طراحی فایل کارت ویزیت، باید از CMYK استفاده کنید، چون رنگ سفیدی که ما در طرح نیاز داریم را به کمک سفیدی کاغذ بدست میآوریم. در صورتی که در حالت RGB، رنگ سفید از ترکیب سه رنگ (سبز-آبی-قرمز) بدست میآید. از این رو، وقتی از حالت RGB استفاده کنیم، رنگ چاپ شده، چیزی نخواهد بود که شما انتظار داشتید!
سعی کنید، از رنگ بندی مناسب برای متن و اطلاعات درج شده در کارت استفاده نمایید تا چشم بیننده در کمترین زمان ممکن قادر به تفکیک کردن قسمت های مهم از قسمت های دیگر کارت باشد. از شلوغ کردن بیش از حد محیط طراحی شده کارت واقعا اجتناب کنید.
۴٫ درشت و خوانا بودن عنوان
یکی از اصول طراحی کارت ویزیت که باید توجه داشته باشید، این است که حتما نام فروشگاه و یا شرکت مورد نظر، به صورت درشت و خواناتر از سایر مطالب نوشته شود؛ تا اولین چیزی باشد که چشم بیننده با آن برخورد میکند عنوان باشد.
۵٫ استفاده نکردن از حاشیه
چیزی که یک کارت ویزیت نیاز ندارد، حاشیه آن است. لطفا در طراحی کارت ویزیت از حاشیه استفاده نکنید. در ایران در بسیاری از چاپخانهها و خصوصا دستگاههای چاپ، میزان خطا در برش محیط اطراف طرح، زیاد است. اگر حاشیهای در کار نباشد، خطای برش هر چقدر بیشتر باشد؛ طرح زیبا و با سلیقه به نظر میرسد. اما وجود یک حاشیه همه کار را خراب میکند.
۶٫ قرار دادن لوگو در کارت ویزیت
اگر لوگو خاصی برای شرکت و کسب و کار خود دارید، میتوانید در طراحی کارت ویزیت از آن استفاده کنید. استفاده از لوگو باعث میشود تا بیننده و مشتری با دیدن آن در هر مکان دیگری به یاد فروشگاه و یا شرکت شما افتاده و آن را برای همیشه به خاطر بسپارد.
۷٫ اطلاعات مهمی که حتما اید در کارت ویزیت درج شود
تمام اطلاعات مورد نیاز مشتریان را در طراحی کارت ویزیت خود لحاظ کنید، مهمترین مطالبی که باید حتما در آن قرار دهید عبارتند از:
- نام شرکت: نامی که مشتریان شما را با آن میشناسند و یا شما ترجیح میدهید به آن نام شناخته شوید.
- زمینه کاری: اطلاعات مناسبی از زمینه کاری خود و محصولات یا خدمات ارائه شده توسط شرکت را در طراحی کارت ویزیت قرار دهید. سعی کنید تفاوت خود با سایر رقبا را در جمله ای کوتاه بیان کنید.
- اطلاعات تماس: شماره تماس، آدرس، ایمیل، آدرس سایت و شبکه های اجتماعی از مهمترین ها هستند.
سعی کنید مشخصات کلی خلاصه و در یک خط قابل خواندن و فهمیدن باشد از نوشتن متن های طولانی اجتناب کنید؛ فراموش نکنید کارت ویزیت با بروشور یا تراکت تبلیغاتی فرق دارد پس هرچه مختصر تر و کوتاهتر باشد برای مخاطب قابل لمس تر و کاربردی تر است.
۸٫ خوانا بودن متن کارت
بسیاری از کارت ویزیتها در وظیفه ای که دارند شکست میخورند؛ همانطور که گفتیم، کارت ویزیت حامل پیام مهمی مثل آدرس و اطلاعات تماس است. خیلی از مشتریها، جوان نیستند، عینکی بودن و پیرچشمی نیز مشکل را دوچندان میکند. به همین سبب در خواندن اطلاعات ریز مشکل دارند. از این رو پیشنهاد میشود، شماره تلفن، آدرس ایمیل و اطلاعات تماس را با فونت خوانا و درشت بنویسند. از دیگر عوامل بالقوه در ناخوانایی کارت ویزیت، استفاده از سایه، نیم سایه در نوشتهها هستند. از این رو پیشنهاد میشود، از ترکیب رنگها برای برجسته کردن و چشمگیر بودن نوشتهها استفاده کنید.
۹٫ از شبکه های اجتماعی غافل نشوید
سعی کنید در طراحی کارت ویزیت، علاوه بر اطلاعات تماس مانند شماره تلفن ، آدرس ، وب سایت ، ایمیل و فکس، اطلاعات شبکه های اجتماعی را هم در نظر بگیرید. البته نیازی نیست اطلاعات تمام شبکه های اجتماعی را روی کارت ویزیتتان بنویسید، سعی کنید شبکه اجتماعی که بیشتر مشتریان شما از آن استفاده می کنند را شناسایی کنید و آدرس همان را درج کنید و در آن شبکه اجتماعی فعالیت خوبی داشته باشید و مشتریان را راضی نگه دارید. می توانید با ارائه تخفیف یا پیشنهادات ویژه در شبکه های اجتماعی، مشتریان را ترغیب کنید تا شما را دنبال کنند.
۱۰٫ذخیره فایل طراحی کارت ویزیت
همان طور که در ابتدا گفتیم، وظیفه یک طراح با تحویل فایل طرح تمام نمیشود. تا زمانی که چاپخانه از فایل دریافتی راضی نباشد، نتیجه کار نیز رضایت بخش نخواهد بود. چاپخانهها درخواستهای متفاوتی دارند، بعضیها فرمت PSD درخواست میکنند؛ برخی از آنها با فرمت JPG (JPEG) یا حتی PNG نیز کار میکنند. اما فرمت استانداردی که باید به چاپخانه تحویل دهیم کدام است؟
بهترین کیفیت همیشه فایل با فرمت Tiff است، بنابراین آن را با همین فرمت به چاپخانه تحویل دهید. چون این فرمت، با زبان دستگاه چاپ همخوانی دارد. بنابراین بیکیفیتیهای احتمالی در نسخههای JPG (JPEG) ,PNG وجود نخواهد داشت. اما اگر فکر میکنید که چاپخانه نسبت به طرح شما وفادار میماند و تغییراتی در آن ایجاد نمیکند، بهتر است فایل PSD را نیز به آنها تحویل دهید.
فراموش نکنید که میزان کیفیت فایل قابل ذخیره را نیز چک کنید. معمولا در فایلهای چاپی، میزان کیفیت ۳۰۰ dpi میباشد.